21 de novembre 2007

Les llums de la zona del Botafoc

Com es pot comprvar la visibilitat era nul·la


Ja fa mesos que es va inaugurar el carrer que uneix l’Avinguda del Baix Penedès amb la Carretera de Valls, creuant tota la zona del Botafoc. Aquest nou carrer ha servit per facilitar l’accés, tant pels cotxes com per a les persones, a la zona del Tancat i ha ajudat a reduir el nombre de vehicles que circulen per carrers del centre del poble.

El problema va arribar quan setmanes després d’obrir el carrer al tràfic els llums que il·luminen el carrer es van deixar d’encendre. Això va provocar una forta inseguretat entre la gent que passa per aquella zona (ja sigui per estacionar el cotxe, passejar el gos o per anar caminant des de la zona del Tancat a la de Carretera de Valls) deguda a la gairebé nul·la visibilitat.

L’11 d’abril de 2007, des d’Alternativa Vendrellenca vam presentar una sol·licitud a l’Ajuntament del Vendrell (en aquell moment al govern hi havia el PSC i el PP), per demanar explicacions i sol·licitar que els llums es tornessin a encendre durant les hores sense sol.

Fins a dia d’avui no hem rebut cap resposta, ni de l’anterior govern ni de l’actual, i la situació continua igual. Al no tenir cap tipus d’informació no sabem quins són els motius perquè no s’encenguin, si és per estalviar, si és per raons tècniques...A més a més a mida que s’aproxima l’hivern cada dia és farà de nit més aviat i creiem que, per la comoditat i seguretat de tothom, és necessari que es tornin a encendre els llums de forma a immediata. Si les raons són tècniques considerem que, després de tant temps des de que es va inaugurar el carrer, ja és hora que aquests problemes es resolguin.

Així doncs, la setmana passada vam tornar a entrar una nova sol·licitud a l’Ajuntament del Vendrell per tal de demanar que els llums es torni a encendre de forma immediata. Sembla ser que aquesta vegada la nostra sol·licitud a sigut ben rebuda ja que, només un parell de dies després, ja tornen a encendre les llums. Això ens dóna entendre que no era cap tipus de problema tècnic el que impedia que els llums s’encenguessin sinó algun altre motiu que desconeixem.