02 de novembre 2007

Atac feixista contra l'Ateneu Popular la Trinxera

L'entrada a l'Ateneu amb una esvàstica gegant i la frase "Rojos no"


La nit del passat dissabte 28 a diumenge 29 d’octubre l’Ateneu Popular la Trinxera, seu del Col·lectiu la Trinxera, va ser objecte d’un atac neonazi. El local, que encara no està obert al públic ja que encara s’hi estan fent millores, va aparèixer ple de pintades amenaçadores i de diversa simbologia nazi i feixista (creus cèltiques, esvàstiques, les sigles de les SS...). A més a més, van trencar el tub que subministra l’aigua a l’edifici.

Des d’Alternativa Vendrellenca volem condemnar enèrgicament aquest atac i volem recordar que en els darrers dos anys aquests atacs han sigut constants. Durant la darrera setmana van poder veure a les nostres televisions un brutal atac feixista contra una menor d’origen equatorià però durant tot l’any atacs d’aquest tipus, amb més o menys intensitat, són una constant arreu de Catalunya però que passen desapercebuts perquè no hi ha una càmera que ho gravi. Des d’ALVEN no volem que aquest atac passi desapercebut i tampoc volem que se li tregui importància dient que les pintades les han fet uns crios o que d’aquí no passarà. Una de les pintades amenaça amb cremar el local i hem de recordar a la classe política que l’any passat va ser detinguts uns neonazis com a sospitosos de ser els autors de cremar un basar regentat per vendrellencs d’origen xinès que estava situat a la carretera de Valls. Així doncs creiem que tothom ha de ser conscient del perill de la situació.

Com hem dit abans aquest atac no és un acte aïllat sinó que forma part d’una sèrie d’actes que es venen realitzant contra els grups d’esquerres de la nostra vila i que han sigut especialment constants contra els membres del Col·lectiu la Trinxera. Si aquesta campanya campanya d’assetjament i amenaces s’estigués fent contra el PP o el PSOE es diria que són actes de violència al carrer i terrorisme. Així doncs, com no és un atac aïllat sinó que forma part d’una campanya per intentar coaccionar la vida dels grups d’esquerres del Vendrell demanem que d’una vegada per totes des de l’Ajuntament i la policia s’actuï per erradicar i detenir els autors d’aquests atacs. Que no ens diguin que no tenen mitjans per fer-ho perquè quan els interessa si que en tenen.

Pintada ambientada en el Ku Klux Kalan amenaçant de cremar el local

També volem comentar que per tota la carretera de Santa Oliva (és el carrer on està situat l’Ateneue) els nazi-terroristes van també van fer pintades. Una especialment significativa és una que van realitzar a una de les parets del Col·legi Sagrat Cor i en la que es pot llegir “PxC” les sigles de Plataforma per Catalunya el partit d’extrema dreta que va treure quatre regidor a les darreres eleccions municipals. Això és molt simptomàtic del que passa avui dia al nostre poble i és que els grups feixistes es deuen sentir bastant recolzats quan veuen que el partit al que probablement van votar es legitimat per CiU al deixar-lo formar part de l’equip de govern. Volem anunciar que dilluns vinent presentarem una moció al registre de l’Ajuntament per tal que sigui votada al proper Ple i en la que esperem que tots els partits amb presència a l’Ajuntament condemnin l’atac feixista.


Les pintades que van realitzar a la paret on hi ha el mural en homenatge a Andreu Nin i a baix la paret de la carretera de Santa Oliva on van pintar les sigles PxC (Plataforma per Catalunya)

9 comentaris:

marta mercader ha dit...

Benvolguts amics,

Em sap greu que hagiu estat victimes d'aquest atac feixista . Us manifesto la meva solidaritat.

Cordialment

marta mercader

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Ruben perquè esborres les entrades de comentaris. No sou tan oberts i tots això.

Jo no condemno ni deixo de condemnar... paso. Cadascú sap on e fica i tu has arrastrat a una serie de gent a traves de la trinxera a fer un partit polític... ALVEN.

RES. et vols col·locar com tots els polítics... ets igual a més que vols vendre FUM????

Ja està tot adjudicat als altres partits. Tu ets un aficionat

Això si, con lo chulito que eres... no me estraña lo que te pasa.

YO

Anònim ha dit...

abans de parlar, company TU, hauries d'observar una mica la realitat que t'envolta i advertir que el fet que ALVEN hagi sorgit de la Trinxera era una conseqüència lògica...observa el que ha passat a Vilafranca, Vilanova, Torredembarra etc... dels moviments socials juvenils sorgeixen propostes polítiques alternatives i populars...
d'altra banda, com a membre de la Trinxera i d'ALVEN des de els inicis d'ambdues organitzacions soc conscient per mi mateix que els mètodes i objectius d'aquestes organitzacions responen als principis bàsics de la meva ideologia i dels meus valors...i com jo els meus companys i amics....l'únic que ens ha arrastrat (arrosegat) han sigut (i son, perquè encara tenim molt a dir...)les nostres ganes, com a joves, de canviar al mon renunciant a ser les veritables ovelles que segueixen els dictats del capital...
Jon

Anònim ha dit...

Bé, com a mínim esperem que TOTS els partits polítics, ja sigui CiU, ja sigui els grans amics del PxC... denunciïn l'atac.

D'altra banda, m'he fixat que el o els neonazis que van pintar el local, van escriure en català... "Ho cremaré, ho juro..." Cosa extraña al posar ROJOS NO...

Pero bé... al veure aquests simbolets tot es pot esperar...

Salut i República!
Nàstic Hooligans!

Anònim ha dit...

la veritrat es que els Nazis aquests deuen tenir una cacao mental que no s'aclaren...deuen ser els mateixos que van vindre a putejar a la plaça nova al conçert de la festa major.

hem de vigilar, de moment han estat pintades, no hem d'esperar a que passi algo mes greu, organitzem-nos.

per ser, aqui l`unic "chulito" que hi ha ets TU, això si, no tens collons de ficar el teu nom.

Anònim ha dit...

Primer de tot m'agradaria donar les gracies a la Marta per la seva solidaritat davant de l'atac sofert..

D'altra banda i responent a l'anònim, només volia dir-li que si no sap de que collons va el comentari que ha estat eliminat més val que calli...

Per acabar, jo sóc membre del Col·lectiu la Trinxera i co-fundador d'ALVEN, i a mi no m'ha "arrastrat" ningú. No se tu, però jo crec que ja sóc prou grandet per no deixar-me influenciar.

Salut i revolució!!!
el MaLLu (CLT)

Anònim ha dit...

Tota la meva solidaritat des de Vilafranca!!. Podrieu parlar amb la CUP d'allà per fer coses conjuntament!

Anònim ha dit...

hauríem de parlar amb la CUP de vila; però, també amb l'ateneu x com ja es va fer algun cop fa algun temps...

salut!
el Jon (CLT)...jejeje