16 de novembre 2007

Jornades sobre el futur del Penedès



Organitzades per l'Ajuntament de Banyeres del Penedès i la Plataforma No Fem el CIM, durant els dies 16,17 i 24 de novembre experts en diferents matèries ens mostraran cap a quin model va el Penedès i de com pot ser decisiva la nostra postura i la dels nostres polítics.

Divendres, 16 de novembre

"Els plans que ens venen a sobre"

- Fèlix Simon, portaveu de la "Plataforma per una Vegueria Pròpia".

- José Holgado, president de la"Plataforma NO FEM EL CIM".

- Pau Batlle, arquitecte urbanista.

S'exposaran els trets fonamentals dels dos plans que afecten el Penedès: El Pla Director de l'Alt Penedès i el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona al Baix Penedès.La relació entre els dos plans, els objectius que persegueixen, la seva incidència sobre el futur del Penedès i, sobretot, quines perspectives s'obren davant l'àmbit funcional de planificació territorial.

Dissabte, 17 de novembre

"El territori que tenim i el que volem"

- Ada Llorenç, urbanista.

- Agapit Borràs, arquitecte.

- Pep Riera, pagès.

- Ramon Vaqué, catedràtic de Geologia.

Sobre les singularitats del nostre territori: l'agricultura, el paisatge, els assentaments, les activitats. Es planteja com una taula rodona en la qual la gent podrà expressar la seva opinió.

Dissabte, 24 de novembre

"El territori de pas i les infraestructures viàries"

- Maties Serracant, geògraf.

- Jordi Cuyàs, ex coordinador de la Comissió Tècnica del Pla Director Territorial de l'Alt Penedès.

- Lluís Lloret, president de CILMA (Consell d'Iniciatives Locals pel Medi Ambient ) de les comarques de Girona. Presentarà la proposta de Girona.

Dedicada a les infraestructures viàries, un dels principals problemes del Penedès. La importància d'aquest sistema de comunicació íntimament lligat al transport de mercaderies i l'increment quantitatiu que es preveu a la comarca fa necessari un debat centrat exclusivament en aquest tema. En aquesta taula es presentarà la proposta del traçat de l'autopista per Girona, molt semblant a la que defensen els alcaldes i el Consell Comarcal del Baix Penedès sobre l'ampliació i gratuïtat de l'AP-7 a canvi que no facin una altra autovia.

Les tres jornades es faran a les 7 de la tarda al local de joves del carrer Montserrat a Banyeres del Penedès. La participació és oberta a tothom qui vulgui, inclosos els alcaldes i regidors i membres dels Consells Comarcals del Penedès. Es podran debatre els aspectes més rellevants del Pla Director del l'Alt Penedès i el Pla Territorial del Camp de Tarragoa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una apreciació: he assistit a les dues xerrades, i de gent del Vendrell diria que molta no n'hi havia (per no dir ningú), per ser la capital de comarca... Potser les Jornades sobre el futur del Penedès s'haurien d'haver planificat per fer-les al Vendrell...

Rubén Suan ha dit...

Doncs jo personalment no vaig poder assistir a cap de les dues perquè el cap de setmana organitzèvem el Correllengua al Vendrell. A més a més, algunes de les persones que del poble que he vist en actes de la Plataforma No fem el CIM estan ficades a entitats de la vila que també participaven a les activitats. El Vendrell és un poble molt especial per aquestes coses i moltes vegades li costa moure's, un exemple es quan van passar el documental "Una mar de ciment" al Teatre la Lira que poder no arribàvem a 15 persones...

Per altra banda crec que ja està bé que les jornades es facin a Banyeres del Penedès i que d'aquesta manera es descentralitzi una mica la comarca. Com et deia abans amb el tema del documental, el fet de que s'haguessin fet aquí no hauria garantit que hi anés més gent del Vendrell.