06 de novembre 2007

Degradació al Barri del Puig


Una de les canonades que aboquen aigües residuals al Torrent del Lluc


Al Barri del Puig és viu una d’aquelles situacions que ens recorden que la nostra vila no es troba en la situació idíl·lica que els polítics ens volen fer entendre. Parlem de la zona del Puig més propera al torrent del Lluc que des de fa mesos està patint una degradació que, pel que sembla, l’Ajuntament no és capaç d’aturar. Després de recollir diverses queixes de veïns de la zona ens vam desplaçar in situ per veure si les queixes eren certes i la veritat és que hi ha coses que no es poden entendre.

Per començar vam poder comprovar que al torrent del Lluc encara hi ha canonades que vessen, sobre la riera, aigües residuals i que aquestes circulen a l’aire lliure. Això comporta que hi hagi un forta pudor a clavegueram que, pel que han dit el veïns és molt més forta a l’estiu degut a la calor. L’augment de temperatura de l’època estival també provoca que les aigües residuals que al torrent s’acumulen, siguin el lloc perfecte per a la reproducció de diversos insectes i mosquits.

A més a més la barana de protecció del torrent, al tram que va des del pont del carrer Apel·les Fenosa fins a la rotonda de l’avinguda del Pèlag, és gairebé inexistent degut a la manca de manteniment. Hi ha trams en que el filferro es troba en molt mal estat però n’hi ha en que ni existeix. És dóna el cas que escassos 20 metres trobem l’Escola Pública Àngel Guimerà, amb la perillositat que això comporta per als nens i nenes que podrien caure torrent a baix degut a la falta de protecció.


La barana del torrent totalment inservible degut a la manca del manteniment


També ens podem trobar amb que, com és una zona amb una gran explanada que la gent fa servir com a pàrquing, a vegades hi ha cotxes que es deixen abandonats en aquella zona. Però parlem de cotxes que resten abandonats durant setmanes i setmanes sense que el consistori mogui un dit per retirar-los. Sense anar més lluny la història del cotxe que apareix cremat a les fotografies: després de molts dies abandonats el vehicle va començar a patir bretolades; primer li van anar arrencant peces, després li van fer pintades amb esprais y per acabar un bon dia va aparèixer cremat. Ara mateix continua al mateix lloc, sembla ser que com a homenatge a la deixadesa municipal.

El que no entenem des d’ALVEN és com una situació que els veïns i veïnes han denunciat en més d’una ocasió, encara estigui sense solució. La despreocupació que demostra la classe política cap als problemes reals i directes de la gent és del tot alarmant i una de les raons perquè a l’hora d’anar a votar gairebé el 50% es quedi a casa. Com pot ser que s’omplin la boca fent campanyes per una vila neta quan després són els primers en no tenir cura d’ella?

Un dels vehicles abandonats, totalment calcinat

Des d’Alternativa Vendrellenca hem presentat avui una sol·licitud al registre de l’Ajuntament per demanar explicacions i demanant al consistori que d’una vegada per totes aturi la degradació que pateix el Barri del Puig. Com és obvi, en el cas que les explicacions no siguin del tot clares o que d’aquí un temps el problema continuï igual, prendrem les mesures de pressió que considerem més oportunes.