29 de maig 2007

Valoració de les eleccions municipals


Les eleccions municipals han passat i ha arribat el moment de valorar els nostres resultats i fer una valoració global.

Des d’Alternativa Vendrellenca estem satisfets dels nostres resultats. Només fa dos mesos i mig que vam fer pública la nostra existència i considerem molt important que, amb tant poc temps i amb molts menys mitjans que la resta de candidatures, haguem aconseguit el suport de 327 persones.

Aprofitem per agrair la confiança demostrada per totes les persones que ens han donat suport i els assegurem que no els fallarem. A més a més, ara és el moment per treballar més que mai pel nostre poble.

També toca analitzar els dos fets més negatius de la jornada electoral, la baixa participació i l’augment tan important del partit d’extrema dreta PxC. Tot plegat però, són coses que tothom veia que podia passar i que considerem que són fruit del descontent de la població cap a la política actual. La participació va ser d’un 54%, la més baixa a la nostra vila des de que es va tornar a la democràcia, i la PxC ha obtingut 4 regidors i ara són la tercera força política al consistori. Creiem que els principals responsables són els partits tradicionals, que s’han passat els anys criticant-se uns als altres, defensant únicament els seus interessos i sense treballar per solucionar els problemes dels vendrellencs i vendrellenques.

A més a més, demanem una major inversió, tant des d’un punt de vista econòmic, de personal i de logística, per tant de fer una política real en el sentit d’aconseguir una major participació dels nouvinguts en la vida política i cultural de la vila. El fet que la nostra vila cada vegada sigui més una ciutat dormitori de Tarragona i Barcelona està produint una fractura social entre la gent que participa de la vida del municipi i dels que gairebé no saben ni on viuen. Aquest fet produeix un marc ideal perquè partits feixistes, racistes i mentiders facin servir la seva demagògia.

Creiem important en aquest tema la unitat de tots els partits d’esquerres i fer front comú per plantar cara a la PxC. Encara que el senyors Duran i Lleida, secretari general de CiU, va anunciar ahir que no pactarien amb la PxC, demanem al senyor Benet Jané que digui públicament que no ho farà. Sincerament, considerem que la sortida més decent pel Vendrell passa per un pacte de govern CiU-PSC. Entenem també que aquest pacte ha de donar un major poder decisiu a CiU ja que és el partit més votat. En tot cas, demanem a les persones que formen part dels partits democràtics que han obtingut representació a l’Ajuntament, que aparquin les seves diferències, que pensin en el municipi i evitin la presència de la PxC al govern del consistori.

Per la nostra banda continuarem treballant, tenim un programa i lluitarem per fer-lo complir durant els propers anys. Estem convençuts que cada vegada s’unirà més gent a l’alternativa i que, d’aquí quatre anys, aconseguirem representació a l’Ajuntament.