17 de maig 2007

Per uns pressupostos al servei del municipi


Tothom deu recordar que, quan va començar la darrera legislatura l’any 2003, des de l’equip de govern es va defensar la necessitat de realitzar una auditoria amb l'objectiu de conèixer l’estat de les arques municipals. Aquell estudi ens va fer conèixer l’existència d’un gran deute al consistori, i aquesta dada es va fer servir com a excusa per augmentar els impostos municipals. El missatge era que tots i totes ens havíem d’estrènyer el cinturó per rebaixar de mica en mica el deute municipal. Quina sorpresa vam tenir quan poc després, en un ple del consistori, es decidia una pujada dels sous dels nostres representants a l’Ajuntament.

Es repeteix la història de sempre: per al que interessa es troben diners i per al que no interessa, no. Un exemple: en els pressupostos municipals que tothom pot descarregar des de la pàgina web podem observar com, per a l’any 2007, la despesa entre sous, dietes i indemnitzacions als polítics serà de 567.000 € (uns 92 milions de pessetes). En canvi, per raó de l’ajut en l’adquisició d’habitatges per a joves es va destinar, el 2006, la quantitat de 20.000 €. La diferència és abismal! El que diem, per al que interessa hi ha diners i per al que no interessa, no.

Des d’Alternativa Vendrellenca volem denunciar públicament la nefasta gestió pressupostària duta a terme pels partits polítics que han passat els darrers anys per l’Ajuntament perquè, òbviament, aquesta situació no és nova.

Aquests darrers anys també hem pogut observar les polèmiques viscudes amb els veïns i veïnes del carrer Muralla i de la plaça Francesc Macià. Els problemes han vingut perquè l’Ajuntament ha fet pagar, mitjançant contribucions especials, part de la despesa produïda per l’arranjament de les dues zones. Creiem que és una situació vergonyosa, ja que considerem que ha de ser el consistori qui, mitjançant una bona previsió i una correcta gestió pressupostària, s’encarregui de sufragar les obres. És per això que des d’ALVEN volem anunciar que quan arribem a l’Ajuntament eliminarem les contribucions especials i realitzarem uns pressupostos que estiguin al servei real dels ciutadans i ciutadanes del Vendrell i no a interessos d’altres tipus.