03 de maig 2007

Entrevista a TV El Vendrell


El passat 26 d’abril de 2007 el nostre cap de llista, Rubén Suan, va anar als estudis de Televisió El Vendrell per fer una entrevista. Aquesta entrevista forma part d’una sèrie que l’ens local està realitzant a tots els caps de de llista de les candidatures que participaran a les eleccions municipals del proper 27 de maig. Finalitzada l’entrevista, se’ns va comentar que sortiria en antena diverses vegades durant el dilluns 14 de maig i el dimarts 15. Fins aquí, tot correcte.

La nostra sorpresa ha vingut quan el dimecres 2 de maig, durant una conversa telefònica amb Teresa Carrera, directora de Televisió El Vendrell, nomenada per l’equip de govern (PSC i PP), se’ns ha comunicat que totes les entrevistes només s’emetran una sola vegada. La raó que es fa servir és un recurs que va realitzar fa uns dies PxC davant la Junta Electoral. En aquell recurs la Junta Electoral obligava Televisió El Vendrell a donar les mateixes oportunitats a totes les candidatures i obligava que totes les entrevistes sortissin en antena un cop iniciada la campanya electoral (en principi tenien pensat emetre'n algunes abans de la campanya i altres, després). La Junta Electoral només obliga que totes les candidatures tinguin les mateixes oportunitats.

La senyora Teresa Carrera ens va comentar que les entrevistes, encara que legalment no estan obligats a fer-les, les realitzaven per tal que la gent del municipi estigui informada, però també ens va reconèixer que fent una única emissió “la veurà molt poca gent”. I això és el que no entenem: com pot ser que unes entrevistes que haurien de servir per informar els vendrellencs i vendrellenques sobre les diverses candidatures que participaran en les eleccions municipals, unes entrevistes en què els professionals de la televisió local han realitzat un gran esforç i que ha provocat una despesa (s’ha contractat un periodista de fora de la casa per realitzar-les), com pot ser que s’emetin una sola vegada sabent que no les podrà veure gairebé ningú? Molta gent pensarà que des dels partits del govern es vol evitar que la gent tingui informació de totes les candidatures, però des d’Alternativa Vendrellenca considerem que es deu tractar d’un error.

Considerem que la gent del poble ha de tenir tota la informació possible per tal de decidir per ella mateixa en qui vol dipositar la seva confiança. També considerem que els mitjans de comunicació locals han de fer tot el possible per fer arribar aquesta informació als ciutadans i ciutadanes. Fem una crida als representants del govern municipal perquè siguin valents i apostin per la pluralitat de la televisió local i els demanem que no emetin les entrevistes una sola vegada, sinó que durant el dia que toqui a cada candidatura, es vagin repetint diversos cops.