25 de maig 2007

Prou joc brut



Un dels objectius que ens vam marcar quan va començar la campanya electoral era el de no parlar de cap de les altres candidatures. L’únic que ens interessa és explicar les nostres propostes i, per tant, fer arribar el nostre programa al màxim de gent possible.

Avui però, i molt al nostre pesar, hem de trencar aquesta tònica i parlar d’una de les altres candidatures. Per ser més exactes parlarem del senyor Eladi Llop, candidat a l’alcaldia del Vendrell per ERC. Ja ens havien arribat una sèrie de rumors durant tota la campanya però aquest dimarts, durant l’entrevista al senyor Llop a TV El Vendrell, aquest va llençar una greu acusació vers la nostra candidatura.

L’entrevistador, el senyor Manel Sastre, li va preguntar si creia que la nostra candidatura li podia treure part del vot dels joves a les properes municipals. El senyor Eladi Llop va dir que no volia parlar d’una candidatura (referint-se a nosaltres) que està feta únicament per fer mal a ERC i que estava subvencionada, impulsada o promoguda (no recordem exactament la paraula) per altres partits. I això és molt greu. La realitat és que el senyor Eladi Llop s’està dedicant a infamiar, mentir i estendre el rumor de què som una candidatura organitzada pel PSC. En principi no volíem ni respondre però ja és massa la gent que en les darreres setmanes ens ha vingut a preguntar això i, després del que va dir el senyor Eladi Llop a la televisió, se’ns ha acabat la paciència. A més a més, ara ja no només acusa a la nostra candidatura sinó s’atreveix a dir “que el senyor Rubén Suan penja directament del PSC”.

Per això volem declarar:

1- Alternativa Vendrellenca accepta la llibertat d’expressió i per tant acceptem les opinions de tothom, ja siguin favorables o desfavorables cap a nosaltres, però el que no acceptem són les mentides.

2- El fet de dir que som una candidatura propugnada pel PSC, o infamiar al nostre cap de llista, és un insult cap a totes les persones que formem part d’Alternativa Vendrellenca. Repetir una mentida 1000 vegades no la tornarà una veritat. Hi ha molta gent que ens coneix, fins i tot simpatitzants i membres d’ERC, que saben que el que comenta és absurd. Hem treballat molt durant els darrers mesos per tal d’oferir una bona alternativa al municipi, dedicant-hi moltes hores de feina i recursos de la nostra butxaca.


3- Sabem que tot això no és més que una cortina de fum del senyor Eladi Llop per tal de desviar l’atenció dins de la seva pròpia candidatura. El que hauria de fer es reflexionar i veure que ha fet vostè malament per tal que una sèrie de joves (entre ells molts que vam votar per vostè al 2003) han decidit organitzar una alternativa política a la vila i presentar-se a unes municipals.

4- El joc brut que vostè practica és un exemple de la política que no volem. Com ja hem dit moltes vegades, creiem que ja és hora de canviar la forma de fer política.

5- Des d’Alternativa Vendrellenca no tornarem a perdre ni un segon més en parlar de vostè però li podem assegurar que, en cas de continuar les mentides, haurem de parlar amb els nostres serveis jurídics per tal de prendre les mesures legals pertinents.

6- Per acabar li recomanem que deixi de pensar i de parlar de nosaltres i l’encoratgem a fer com nosaltres, és a dir, pensar i treballar únicament en el nostre partit i pel nostre poble. Volem treballar tranquil·lament i per tant li demanem que dediqui el seu temps a explicar el seu programa. Després serà la gent qui, lliurement, decidirà a quina de les nou candidatures que participen en aquest procés electoral vol donar la seva confiança.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

au! ja teniu el que volieu? Si els vostres vots haguéssin anat a ERC haguéssin tret un regidor més. PxC, quatre, però tranquils no podran pactar amb ningú perquè se'n parlaria massa. És a dir, la clau la tindran els Peperos, quan l'hagués pogut tenir perfectament ERC.

Llastimós el vostre programa electoral, infantil i immadur, sense aportacions noves, i un cap de llista de tot, menys de confiança. "Participa en alguna associació de la vila, Sr. Rubén Suan? - Sí, a la Trinxera". Vergonyós: I els castells? I els diables? I el folklore? Parlant en castellà entre vosaltres? El jovent d'aquest cau ho esteu deixant morir... No soc de Vendrell però sabem bé com les gasteu, i és un dia trist per Vendrell - molt - però teniu el que us mereixeu, heu fet el ridícul.

Un/a independentista

(Tranquils, ja sé que no ho publicareu i suprimireu el comentari...)

Anònim ha dit...

La clau no la poden tenir els peperos,ja que, només han tret dos regidors i sumat amb els set de CIU o PSC no arribarian a la majoria.Crec que una de les poques possibilitats que quedaria seria una sociovergència.

Anònim ha dit...

Doncs jo penso que no va dir cap mentida, però tampoc tota la veritat com feu sempre tots els polítics!

Que tot això prové d'un grup de joves que cada vegada que feu algo necessiteu ser subvencionats no és cap mentida i és natural que el senyor Eladi estigui preocupat quan es juga la cadira on s'ha assentat durant 4 anys sense que se l'hagi sentit enlloc (vaja a dins del seu partit sí, per dir que no al tripartit, però al Vendrell mai). És obvi que la gent malpensada pugui deduir que el PSC li té mania!

Però el cas és que mirant l'algoritme que determina el repartiment de cadires, el regidor d'ERC perillava i molt si hi arriba haver el 55% de participació ni surt, ha vingut de 10 vots!

Gràcies per fer que s'hi pugui assentar algun més de PxC.

Ho heu aconseguiu enhorabona!

Anònim ha dit...

Anim i a continuar treballant..... "que bordin es gossos", per la nostre part heu tingut un comportament totalment democratic i de compromis politic; mes d'un hi hauria de apendre!!!!

Alfredo

Salut!!

Anònim ha dit...

Com sempre, quan ja està tot dit surten les queixes... És trist que a hores d'ara encara ens haguem d'anar tirant merda en cara els uns contra els altres.

"au! ja teniu el que volieu? Si els vostres vots haguéssin anat a ERC haguéssin tret un regidor més." Potser aquest anònim independentista (que no és ni deL vendrell) té alguna part de raó, però ningú és culpable de res i així és la democràcia. Tothom és lliure de votar segons ñles seves conviccions. Però algú que parla de programa electoral infantil i immadur potser hauria de replantegar-se els comentaris del tipus "(Tranquils, ja sé que no ho publicareu i suprimireu el comentari...)"

Anims ALVEN! ara és quan més us necessita el vendrell!

Anònim ha dit...

Ara toca fer-se sentir, i fer callar veus com les del primer comentari !!!

S'ha de fer pressió perquè tothom (nous vendrellencs, i vendrellencs de tota la vida) sàpiguen a qui han votat 2.253 veïns seus o ells mateixos, ja que segurament, ni ho saben.

Avui és un dia en que com a vendrellenc et sents ferit i ultratjat, el teu partit treu 327 vots, i no pot entrar a l'ajuntament, i tot catalunya no para de repetir el mateix: "És que el Vendrell sempre ha sigut un poble molt fatxa", o bé "és normal en un poble de quillos", o vés a saber què més diuen ...

Ànims ALVEN que s'ha de treballar molt, ja que les properes eleccions ens sentiran !!! no???

Cesc

Anònim ha dit...

anim!! vosaltres seguiu treient vots de erc i psc aixi ciu i pxc continuaran guanyant. gracies de part d'un votant de ciu.

Anònim ha dit...

Bé, certament, el meu missatge d'ahir - el primer -, va se errorni; vaig mirar els resultats per la xarxa, i mig en calent, vaig fer uns contes que no eren ni de bon tros, certs.

Pujo a currar a Vendrell cada dia, i - per sobre de tot - lamento profundament, més que no pas l'absència de la vostra candidatura a l'Ajuntament, la llaga que serà per la vila, tenir un partit nazi com PxC amb tant de suport.

Us ha faltat seriositat per una banda; i molta, molta originalitat per l'altre. Us ha sobrat pamfletisme i poca concreció dels projectes que volieu tirar endavant. No heu transmés, en cap moment, la capacitat de tenir els mecanismes teòrics de base per complir les vostres promeses. Un programa electoral en power point? Aquí s'acaba el vostre treball. S'ha de picar ferro, nois. Entenc la vostra inexperiència, però no es pot anar pel món parlant d'havitage social o urbanisme, sense tenir-ne ni puta idea.

Us heu enmirallat amb les CUP - bons exemples tenaços de treball, noves idees i promeses realment noves - i realment us heu quedat a anys llum. Sabeu què us ha faltat? Tant sols una cosa: una altra manera de fer.

Us ha faltat coherència. Aposteu per la cultura, però qui de vosaltres està implicat en el teixit associatiu de Vendrell? Castells i demés folklore. Aposteu per la llengua, però la inmensa majoria de vosaltres parla en castellà a la mínima que el seu interlocutor no és catalanoparlant. Parleu de frenar el creixement (però no us diferencieu dels altres partits que volien fer el salt, dient que només el volíeu moderar)...

I per acabar, què dir d'en Sr Suan. Amb aquest sí k hi he tractat personalment i francament, és una decepció. No li nego l'esforç ni les ganes. Ara bé, té poca paraula, i és massa punki per liderar un projecte ben tramat i engrescador.

Tinc la legitimitat - que només t'aporta el treball i el temps en la lluita per l'alliberament nacional, social i de gènere - per haver-vos cantat alguns dels defectes. Crec que us pot fer millorar. I no: no sabeu pas qui sóc.

Anònim ha dit...

Soc el del segon comentari.Sembla que tenim un "listillo"fent comentaris,dient el que s'havia de haver fet i el que no.Potser en algunes coses pugis tenir raó,però es massa fàcil parlar ara,justament sabent els resultats,ho podies haver fet abans i així tenir més credibilitat.
No sóc votant D'ALVEN,ja que trobo que aquest partit mai defensarà els meus interessos,i trobo que la seva campanya electoral ha sigut igual d'enganyosa que la dels demés partits,fent veure que realment us preocupeu pel poble quan la realitat sembla que sigui aconseguir els vostres propis interessos.
Però, en tot cas, el que no es pot fer es intentar donar classes de coherència i de no se que més.
Per altra banda ,és vergonyos que Pxc sigui la tercera força política.

Uneix-te a l'alternativa! ha dit...

Avui ens hem agafat un merescut dia de descans però, en veure la gran quantitat de comentaris rebuts a la web, he cregut convenient respondre.

Intentaré començar pel primer anònim. Com pots veure al nostre bloc permetem que la gent deixi els seus comentaris lliurement i no esborrem i censurem. La gent pot opinar el que vulgui sempre i quant ho faci educadament i sense faltar el respecte a ningú.

Així doncs poder hauries de reflexionar i veure que realment no ens coneixes gens. Pel tema de la pèrdua de vots d’ERC, aquesta no crec que sigui una reflexió que haguem de fer nosaltres. Només et vull recordar que a les darreres autonòmiques ERC va treure 1.455 vots a la nostra vila i en aquestes municipals han passat a 692, és a dir, han perdut 763 vots. Com algú molt bé ha dit en Cesc, nosaltres hem aconseguit 327 vots, així doncs, com les dades expliquen, la baixada d’ERC no és deu únicament a la nostra presència. És obvi que hi ha gent que han deixat de votar a ERC per votar ALVEN, però també hi ha molta gent que no votava que han decidit votar-nos.

En quant a la valoració dels nostres resultats et puc assegurar que nosaltres estem totalment satisfets i orgullosos. Fa només un parell de mesos que vam fer publica la nostra intenció de participar en la vida política del municipi i el fet de en tant poc temps, aconseguir la confiança de 327 persones, crec que és un dada a tenir en compte. En quant a la valoració que fas del nostre programa i de la nostra forma de funcionar, crec que és totalment equivocada i que parteix de la base que no ens coneixes gens. Comparteixo la teva opinió respecte de que hem de millorar moltes coses i estic convençut que hi ha coses que haguéssim pogut fer millor, però et puc assegurar que en il•lusió i ganes de treballar no ens guanya gaire gent. Pel tema de les CUP crec que realment són un exemple a seguir.

En el tema de la cultura, senyor anònim, t’equivoques molt. I no és que t’equivoquis molt sinó moltíssim. Entre la gent de la nostra candidatura hi ha gent que participa en les següents entitats del poble: Ball de Diables, Cabrot, les Puces del Caramot, el Bou de Foc, els Gegants, l’Embarcada, Ball de gitanes, Ball de bastons i el Col•lectiu la Trinxera que, per cert, no rep subvencions de l’Ajuntament però sí té local que pertany al Consistori (com la major part d’entitats). Per si no ho saps la Trinxera porta organitzant, entre d’altres coses, els últims cinc Correllengües. Suposo que saps que és i només et vull comentar que des de que l’organitza el Col•lectiu ha passat d’assistir-hi una cinquantena de persones a entre 400 i 500.

De les opinions cap a la meva persona no tinc res a dir ja que considero que he de dedicar el meu temps a coses més productives pel Vendrell. Només et dic que estàs ben informat.

Pel tema de la PxC demà us donarem una opinió més extensa ja que és el dia en que donarem una valoració oficial del partit. Només comentar que és una cosa que ja fa temps que es veu que passaria. Jo formo part del grup de gent que vam organitzar actes de protesta al 2003 quan l’Armengol va sortir de regidor. En aquells temps la gran majoria de partits i gent del municipi ens deia que no hi havia per tant, que els hi donàvem publicitat, que era millor la indiferència... Doncs bé, com ja vam avisar aquest gent han pujat i creiem que ara més que mai és necessària la unitat de les forces d’esquerres (ALVEN, ICV-EUiA i ERC) per combatre políticament l’extrema dreta que representa la PxC. És en aquest sentit que començarem a treballar demà i ja us puc assegurar que durant aquesta setmana ens reunirem amb els companys d’ICV-EUiA i farem tot el possible per contactar amb la gent d’ERC i així donar una resposta contundent a la PxC.


Com he dit abans, no entrarem a parlar dels altres partits ja que considerem que no és això el que necessita el nostre poble. Estic totalment d’acord amb un dels anònims, ja n’hi ha prou de tirar-se merda uns als altres. Crec que El Vendrell necessita, ara més que mai, un partit que es dediqui única i exclusivament a treballar pel poble.


Agraïm de tot cor els comentaris d’ànims i us puc assegurar que estem motivats 100% i que els comentaris negatius no ens afecten ni ens fan perdre determinació, sinó que ens fan agafar més ganes de treballar. Us puc assegurar que durant els propers quatre anys treballarem dia a dia, tenim un programa i lluitarem per fer-lo complir. Estic convençut que no decepcionarem a cap de les persones que ens han votat i que durant els propers anys, i a mesura que fem feina, cada vegada hi haurà més gent que s’afegirà a l’alternativa.

Estem convençuts que això és el principi del canvi i, a la gent que dirà que no som més que uns joves idealistes jo els dic que poder això és el que necessiten els polítics del nostre poble, més ideals i menys mirar-se el melic.

Rubén Suan
ALTERNATIVA VENDRELLENCA

Què t'anava a dir ha dit...

La única manera de guanyar és unir-se valtres amb la resta d'esquerra. Anar per separat hi perd tohtom.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu Miquel, però crec que abans hauríen d'aclarir ideologia interna tant uns com els altres.

La inexperiència d'uns i la poca iniciativa constant d'altres, fa que això sigui difícil amb pocs mesos. Ara teniu 4 anys per treballar i demostrar les ganes que teniu els d'ALVEN, i els d'ERC de ser constants i treballadors per a augmentar representació.

No crec que ALVEN hagi provocat més regidors a PxC, però sí que és cert que es podia haver donat el cas aplicant la llei d'hont si ERc no hagués arribat al 5% dels vots.
Salut!
Roger Caballero.

Anònim ha dit...

La veritat és que em fa bastant llàstima alguns dels comentaris que he pogut llegir per aqui. Ara tothom dona la culpa de la baixada d'ERC als de l'Alternativa Vendrellenca, però en comptes d'això s'haurien de plantejar perquè la participació ha estat tan baixa, i com molt bé explica en Rubén amb les dades dels vots, a banda dels 327 vots que han tingut els de ALVEN que ha passat amb la resta de votants d'ERC?

Crec que el que han de fer ara els polítics es pensar seriosament el que ha passat i no donar les culpes als altres, sembla una "rabieta" de mal perdedor, ja que s'haurien de fixar en el que ells han fet malament o la imatge que han donat i reflexionar sobre la participació tan baixa que hi ha hagut.

Jo la veritat és que aquestes eleccions no sabia a qui votar, perquè ja estava farta de tots aquests polítics que només serveixen per parlar malament els uns dels altres i s'obliden dels interessos dels vendrellencs, però aquesta vegada s'ha presentat aquest grup jove, amb ganes de treballar i amb unes il·lusions que els polítics dels partits grans han perdut, i la veritat jo he donat un vot de confiança a aquest grup que just ara comença i n'estic orgullosa de la feina que han fet.

Ànim ALVEN i continueu treballant.

PD. El del primer missatge que després ha tornat a fer un altra comentari, parles molt de la cultura i dels castellano parlants, però la veritat es que t'hauries de revisar les faltes d'ortografia ja que habitatge va amb "B" i no amb "V".