06 de maig 2007

En defensa del territori


Històricament, el municipi del Vendrell i la comarca del Baix Penedès ha estat una de les zones que ha patit una major destrucció del seu territori. Envoltats per dues autopistes, la Pau Casals al sud i la AP-7 al nord; les dues línies ferroviàries de rodalies, la de la costa i la de l’interior; la línia del TAV, etcètera. Els nous projectes del CIM (o Logis Penedès) i els nous projectes de la variant de la Papiola i la N-340 ens confirmen que la història continua i que els polítics actuals no canviaran aquesta situació.

I és aquí on hi ha el problema. Els partits tradicionals no han sabut, o no han pogut, frenar la destrucció de la nostra terra. Molt sovint també ens trobem que la classe política no planta cara perquè treu profit d’aquesta destrucció i, altres vegades, veiem com refusen fer força per obeir ordres de partit que arriben de Barcelona o de Madrid.

Igualment, considerem que ni tan sols han sabut aconseguir contraprestacions a canvi d'aquesta situació. Ens destrueixen mig municipi per fer passar el traçat del TAV i ni tan sols hem aconseguit que ens arreglin les nostres estacions de RENFE o que augmenti el flux de trens per la línia de l’interior.

Des d’Alternativa Vendrellenca creiem que ara més que mai necessitem l'existència d’un partit municipalista que lluiti de forma efectiva per evitar que, projecte rere projecte, ens anem quedant sense municipi.

Considerem que el Vendrell s’ha de comportar com a veritable capital de comarca i, per tant, hem de ser una capital solidària amb la resta de municipis. És per això que donarem suport a aquelles iniciatives que lluitin per salvar el nostre territori, com poden ser els moviments per evitar la variant de la Papiola o les mobilitzacions contra el CIM, en les quals ja hem participat la majoria de membres de la candidatura. Així doncs, volem anunciar la nostra adhesió a la Plataforma No Fem el CIM, i advertim a tothom que des d’Alternativa Vendrellenca farem, des de l’Ajuntament del Vendrell, tot el que sigui necessari perquè aquest abominable macropolígon no arribi a realitzar-se mai. Creiem necessari gestionar el municipi d’una forma més sostenible respecte al territori.