20 de març 2008

Els Mossos d'Esquadra carreguen indiscriminadament contra estudiants de la UAB


Volem fer ressó d'un escrit realitzat per Ariadna Caballero, Maria Plana i Marta Laprida, estudiants universitàries de la nostra comarca, que ha sortit publicat a mitjans de comunicació comarcals. L'escrit fa referència a la càrrega indiscriminada que els Mossos d'Esquadra van realitzar contra estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona que es mobilitzaven pacíficament contra el Procés de Bolonya. Per degràcia, un cop més es demostra que els violents massa sovint són els que porten placa i porra i els que porten americana i corbata. Des d'Alternativa Vendrellenca tota la nostra solidaritat amb els i les estudiants de la UAB i molt especialment a les companyes del Baix Penedès. Que la lluita no s'aturi!

"Els Mossos d'Esquadra carreguen indiscriminadament contra estudiants de la UAB

El passat dimarts 4 de març la Universitat Autònoma de Barcelona va viure uns fets excepcionals que condemnen i creiem que han de ser coneguts per la població. És per això que com a baixpenedesenques, estudiants en aquesta universitat, volem explicar els fets i mostrar la nostra indignació.

Com acte de protesta, dins de la setmana de reivindicacions contra el Procés de Bolonya, una trentena d'estudiants va ocupar i tancar la Facultat de Filosofia i Lletres i un centenar més es van concentrar a les portes reivindicant la insubmissió de la UAB al Pla de Bolonya. Cap a les vuit del vespre, després de la negativa del rector a dialogar, dues furgonetes d'antiavalots acorralaven els estudiants concentrats davant la FAcultat de Filosofia i Lletres, mentre aquests cridaven 'Aquesta és la seva democràcia' o 'Menys pistoles i més escoles'. L'interior de la facultat també va ser ocupada pels Mossos d'Esquadra.

Minuts més tard, i amb els llums apagats, els Mossos d'Esquadra van carregar contra els estudiants concentrats a la plaça de la Facultat de Filosofia i Lletres. El resultat d'aquesta càrrega policial, autoritzada pel rector de la UAB, va ser d'una cinquantena de ferits, alguns dels quals van haver de ser atesos d'urgència. Pel que fa als estudiants tancats van ser trets un a un i identificats.

Considerem desproporcionada i del tot injustificada aquesta repressió i reclamem la dimissió del rector, que encara avui no ha assumit responsabilitats davant dels fets."



1 comentari:

Anònim ha dit...

mossos= botiflers;
mossos= repressors;
mossos= burgesos...

Salut!