26 de març 2008

21 de març: Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia



El passat dia 21 de març va ser el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia. Per aquest motiu i com cada any, SOS Racisme ha organitzat un seguit d'activitats per reivindicar la lluita antiracista i la seva importància social i fer partícep a tots els ciutadans i ciutadanes en la lluita antiracista.

Agenda d'activitats

Donat que enguany el 21 de març és festiu, el calendari d'activitats queda de la següent manera:

- 25-26 de març: Exposició campanya "Murs: trenquem tòpics per la convivència"

Durant aquests dos dies tindrem l'exposició "Murs: trenquem tòpics contra la convivència" al local de SOS Racisme-Catalunya (carrer Hospital, 49 Principal de Barcelona) perquè la pogueu visitar. L'horari de visites serà de 10h a 14h i de 16h a 21h i l'entrada és lliure.

- 27 de març: "Diàlegs Antiracistes "Denúncia i reflexions al voltant del racisme del segle XXI"

Es vol fer un anàlisi de la situació del racisme, centrant-se en algunes de les manifestacions i reflexions que més els preocupa com entitat i sobre les que creuen que cal centrar l'atenció i veure quines línies d'acció i denúncia són necessàries impulsar al respecte. Ho faran des d'una perspectiva tridimiensional que inclou el racisme institucional, el racisme social i la perspectiva històrica.

Ponents:

Jordi Mir, investigador de la Càtedra UNESCO d'Estudis Interculturals de la UPF.

Jordi Moreras, antropòleg.

Lluís Mestres, advocat.

Presenta i modera SOS Racisme

Lloc: Convent de Sant Agustí. Entrada per Plaça de l'Acadèmia amb carrer Tarantana. Barcelona.

Hora: 19.00 hores

Entrada lliure, es prega confirmar assistència.

- 28 de març: Marca-li un gol al racisme

Des de les 11h del matí podreu trobar a la gent de SOS Racisme a la Rambla de Santa Mònica de Barcelona (a l'alçada de Drassanes) amb un porteria on recolliran els xuts antiracistes de totes les persones que els hi vulgueu donar suport.

Durant tot el dia podreu visitar el seu stand per rebre informació sobre la seva entitat i activitats, així com visitar l'exposició "Murs: trenquem tòpics contra la convivència".

A les 18.30h es farà l'acte central en el que es convidarà a diferents personalitats i representants institucionals i faran el recompte de gols.

Per aquelles persones que no es puguin apropar al seu stand poden marcal el seu gol virtual. Per poder fer-ho entre a la pàgina web de SOS-Racisme i llegiu les instruccions,