21 d’abril 2007

Presentem dos peticions a l'Ajuntament

Fa unes mesos es va inaugurar el carrer que uneix la cruïlla del carrer de les Roquetes amb l’avinguda del Baix Penedès i la carretera de Valls. Aquest carrer ha portat alguns avantatges importants, com apropar dues zones històricament allunyades (Tancat i carretera de Valls) i descongestionar de tràfic un vial, fins ara problemàtic, com era el carrer Indústria.

Tot això estaria molt bé si no fos perquè, com altres vegades, l’Ajuntament no acaba de fer bé les coses. Des de la posada en marxa d’aquest nou vial, els veïns de la zona han observat, preocupats, una sèrie de fets:

1- La cruïlla del carrer Roquetes amb l’avinguda Baix Penedès presenta serioses dificultats de visió, que junt amb el major volum de vehicles que comporta el nou carrer, ha provocat que un dia sí i un altre també, hi hagi un accident davant de casa seva. A més a més, aquesta defectuosa visibilitat provoca que durant les hores de més moviment de cotxes, es produeixin llargues cues de vehicles.

2- Des de fa moltes setmanes, l’enllumenat públic del nou carrer resta apagat quan marxa el sol. Tothom que hagi passat per allà sap que és un carrer molt llarg i envoltat de camps, ja que és una zona sense habitatges. En una època en que la seguretat ciutadana no està en els seus millors moments podreu comprendre que aquest carrer, a les fosques i envoltat de parcel·les buides, no és el lloc que doni més confiança del municipi. No sabem si no els encenen perquè hi ha alguna avaria o per estalviar. Esperem que no sigui aquest últim cas ja que entenem que no es pot estalviar amb la seguretat de les persones. Si és una avaria, creiem que ja dura massa i que l’Ajuntament del Vendrell ha de garantir que estiguin en funcionament.

Per tot això des d’Alternativa Vendrellenca hem entrat al Registre de l’Ajuntament del Vendrell, dues queixes i/o peticions. A la primera demanem la instal·lació immediata d’un semàfor a la cruïlla del carrer de les Roquetes amb l’avinguda Baix Penedès. Aquest semàfor evitaria els accidents i, a més a més, serviria per regular el tràfic i evitar les cues que es produeixen. Al segon escrit demanem que, per tal de garantir la seguretat dels vendrellencs i vendrellenques, l’enllumenat públic d’aquest nou carrer estigui encès durant totes les hores en que la llum solar no garanteixi una visibilitat adequada.