17 d’abril 2007

Apostem per un creixement sostenible



Un estudi recent de la Universitat de Barcelona constata que l'any 1996 el Baix Penedès va passar de ser la primera comarca, quant a condicions de vida, a ser la setena. La raó principal d’aquest greu descens en qualitat de vida és l'augment d’un 46% de la població sense que s’hagin incrementat els serveis. Aquest estudi, al qual cap dels partits polítics ha volgut donar importància perquè són els principals responsables, confirma un fet que la majoria de vendrellencs i vendrellenques ja sabem.

Des de fa més d’una dècada el municipi del Vendrell està patint un dels augments demogràfics més importants de Catalunya. Amb dades de la pàgina web del consistori, constatem que cada any el Vendrell té un creixement que oscil·la entre els 1.000 i els 1.500 habitants, un augment brutal que ens confirma el que comenta l'estudi esmentat.

Des d’Alternativa Vendrellenca no estem contra que la nostra vila creixi, ja que entenem que és un fet inevitable, però ho ha de fer correctament, de forma sostenible. Creiem que els serveis del municipi han de créixer en la mateixa mesura que ho fa la població. Ara mateix això no ho està fent: trobem un hospital saturat, una escola -com la recentment inaugurada CEIP Marta Mata- feta de barracons, una manca de llars d’infants, d’ajuts, etc. I que ningú cregui que els polítics d’avui dia hi faran res, ja que si tinguessin un interès real per

També trobem un altre problema derivat de l'excessiu creixement demogràfic de la vila. Des de l’Ajuntament del Vendrell no s’ha realitzat cap tipus de política per facilitar la integració dels nouvinguts, i amb aquesta paraula ens referim a totes aquelles persones que vénen a viure a la vila, no a un sector en concret. Un vers que van llegir els Diables del Vendrell, a la darrera Festa Major, explica de forma prou entenedora el problema: “On són els 30.000 habitants del Vendrell, si a la plaça només hi som els de sempre?”. Necessitem apropar la nostra cultura a les persones que vénen a viure a la vila, per tal de facilitar la integració i enriquir el municipi.

Per acabar, volem anunciar que quan entrem a l’Ajuntament, des d’Alternativa Vendrellenca i mitjançant tots els mitjans legals possibles, no permetrem la construcció de cap tipus d’habitatge nou fins que no es faci un projecte, que s’ha d’encarregar d’estudiar com ha de créixer el Vendrell per tal de garantir un creixement sostenible real de la vila. Aquest estudi és imprescindible per garantir les millors condicions de vida per als nostres vilatans i vilatanes.