04 d’abril 2007

Arriba l'Alternativa!


Durant els últims anys hem pogut observar que a les darreres eleccions (municipals, autonòmiques, constitució europea, estatut...) els percentatges d’abstenció han crescut de forma espectacular. És aleshores quan els polítics proclamen que entre tots hem de trobar el perquè d’aquest descens. Però el perquè està ben clar. La gent està cansada de veure com la classe política dóna prioritat als seus interessos personals i de partit per davant dels interessos de la població. I aquesta situació és la que es dóna a la nostra vila ja que, avui dia, cap dels partits presents a l’Ajuntament del Vendrell (PSC, CiU, PP, ERC i PxC) han demostrat cap tipus d’interès en solucionar els veritables problemes dels vendrellencs i vendrellenques, és més, el primer que van fer quan es va iniciar la darrera legislatura (2003) és apujar-se els sous.

Mentrestant la qualitat de vida a la nostra comarca baixa davant la seva indiferència. Un estudi elaborat per la Universitat de Barcelona, publicat al diari “El 3 de vuit” el 9 de març de 2007, constatava que el Baix Penedès havia passat, el 1996, de ser la primera comarca de la província de Tarragona en qualitat de vida, a ser la setena. El motiu, segons els autors del treball, seria un augment del 46% de la població sense que s’hagin incrementat paral·lelament els serveis.

A més a més, els partits tradicionals han demostrat que són incapaços d’aturar la destrucció de la nostra comarca. Exemples com la construcció de les dues autopistes, l’AVE i els nous projectes del CIM i el nou traçat de la N-340 ho verifiquen. En alguns casos la destrucció no s’atura perquè els partits no tenen prou força, altres perquè no fiquen prou interès i d’altres perquè han d’obeir interessos de partit i rebutjar lluitar pels interessos locals.

Per tot això hem cregut necessari crear una alternativa política a la vila, una alternativa que es preocupi de solucionar els veritables problemes de la gent, i on els seus representants es moguin únicament per les ganes de treballar pel Vendrell. És important treballar per millorar la vida del poble i, a més a més, treballar per canviar la forma de fer política, que cada vegada es mostra més allunyada de la realitat de la gent.

És important afrontar problemes com el de la construcció, un dels més notoris de la nostra vila. No som contraris que El Vendrell creixi, però creiem que ho ha de fer d’una manera sostenible, promovent paral·lelament el creixement dels serveis. Hem de treballar per solucionar la qüestió de la immigració, no buscant postures de divisió sinó de proximitat, apostant per eines d’interactuació entre les diverses cultures. Caldrà un esforç per part de tothom, apropant la nostra cultura als nouvinguts i enriquint-nos amb la seva. S’ha de propugnar una veritable democràcia social i econòmica en què els interessos col·lectius estiguin per damunt de qualsevol minoria privilegiada. S’han de potenciar polítiques de protecció del medi ambient, potenciar la cultura de la nostra vila, potenciar un turisme de qualitat, executar més polítiques socials (no de cara a la galeria com fins ara), comptar més amb el jovent, etcètera...

Encara que el nostre marc d’actuació es delimiti a la vila del Vendrell, defensem el dret inalienable del poble català a autodeterminar-se. Hem de treballar perquè la llengua catalana, que és la pròpia de la nostra terra, assoleixi la normalització en tots els àmbits i entenem que ha de ser objecte de protecció i promoció.

Et demanem que reflexionis una estona, que pensis si durant les últimes legislatures, durant el govern dels partits tradicionals, la teva qualitat de vida ha augmentat o no. Si com nosaltres, arribes a la conclusió de que la qualitat de vida està en descens i de que els polítics només es preocupen d’ells mateixos, et demanem que ens recolzis i així puguem canviar les coses. Et demanem que t’uneixis a l’alternativa!