27 d’abril 2007

Acord amb el Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal


La darrera setmana membres d’Alternativa Vendrellenca ens hem reunit amb representants del Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA). En aquesta reunió hem arribat a l’acord que el nostre partit defensarà a la vila, mitjançant el programa per a les properes eleccions municipals, bona part de les propostes del Partit Antitaurí, el qual ens assessorarà en temes relacionats amb els animals, i des d'Alternativa Vendrellenca li donarem suport en les seves campanyes.

Tant el PACMA com Alternativa Vendrellenca entenem que una societat moderna i sensible ha de defensar la sostenibilitat del planeta i tot el que ens envolta, inclosos els animals, com a part indissoluble del medi. Tenint en compte que la protecció del nostre planeta passa per una defensa de totes les formes de vida, considerem que les institucions democràtiques han de posar els mitjans necessaris per promoure una responsabilitat més elevada i un tracte respectuós amb la condició dels animals com a éssers sensibles al dolor i al sofriment físic i psíquic. La presència i la tinença d’animals afavoreix l’acostament a l’entorn natural i fomenta el respecte per la naturalesa. S’ha demostrat que l’origen de les accions violentes que tenen com a víctimes animals indefensos es troba en la deficient informació i educació. Per això pensem que s’han d’intensificar les polítiques dirigides a la conscienciació i sensibilització que permetin dur una relació harmoniosa entre les persones i els animals.

Les propostes que inclourem al nostre programa són:

- Elaboració d’ordenances sobre protecció dels animals i compliment de les existents.

- Creació d’una Oficina Municipal de Protecció dels Animals.

- Dotació d’un cos especialitzat en la defensa dels animals, enfortint l’acció inspectora de l’Ajuntament amb personal que vetlli per l’efectiu compliment de la Llei i proveeixi als agents de l’Autoritat Municipal de la formació adequada per a actuar en cas de rescat d’animals i/o decomís.

- Coordinació entre les Administracions estatal i autonòmica amb l’Administració local per al desenvolupament de polítiques de protecció als animals.

- Compliment estricte de la prohibició de sacrifici de gossos i gats en les instal·lacions per al manteniment dels animals de companyia i en els nuclis zoològics.

- Control estricte de la identificació obligatòria dels animals de companyia per a qualsevol transacció de l’animal i la inscripció en el cens municipal.

- Campanyes permanents de sensibilització que evitin l’abandó d’animals i el foment de l’adopció i de conscienciació sobre els avantatges de l’esterilització. Campanyes de sensibilització, respecte i convivència entre éssers humans i animals.

- Concertació de la prestació del servei de recollida d’animals abandonats o perduts amb associacions de protecció i defensa dels animals.


- Existència en els centres d’acollida de programes per a la promoció de l’adopció dels animals, així com programes de seguiment de les adopcions.

- Prestació del servei de recollida i lliurament d’animals exòtics abandonats o perduts a centres especialitzats que disposin dels mitjans tècnics i personals adequats.

- Control de colònies de gats i altres animals salvatges urbans, esterilitzant, vacunant i desparasitant, en col·laboració amb les associacions de protecció i defensa dels animals.

- Subvenció per a l’esterilització i identificació de gossos i gats.

- Control estricte de les activitats d’ensinistrament dels animals considerats potencialment perillosos o animals de companyia per a les activitats d’atac, defensa i guàrdia i similars.

- Persecució policial de les baralles de gossos.

- Prohibició efectiva de l’exposició d’animals en la via pública per a la seva venda i/o exhibició sense excepcions.

- No utilització d’animals en els circs.

- Accés d’animals domèstics als transports públics urbans.

- Declaració de ciutat antitaurina i amiga dels animals. Eliminació de subvencions públiques per a espectacles taurins.

- Control estricte de la criatura dels animals de companyia.

- Exercici estricte de les funcions de vigilància i inspecció dels nuclis zoologògics amb animals de companyia amb la finalitat de garantir les condicions higiènic-sanitàries i de benestar adequades a les seves necessitats.

- Prohibició en el terme municipal de centres de criatura d’animals salvatges en captivitat i de centres d’animals per a experimentar.

- Implantació de menús vegetarians optatius en menjadors públics.

- Prohibició d’ús d’animals en festivals populars.

- Prohibició de granges de cria per a experimentació i de granges pelleteres.

A més a més creiem que per número de població és hora que es comenci a treballar en el projecte d’un refugi d’animals en condicions.