24 d’abril 2007

Escrit pels treballadors/res del Consistori


El proper 27 de maig de 2007, mitjançant les properes eleccions municipals, la població del Vendrell decidirà quines seran les persones que gestionaran el municipi durant els propers quatre anys. I, com és lògic, el tarannà d’aquests governants marcarà el futur de l’Ajuntament i dels seus treballadors i treballadores.

Des d’Alternativa Vendrellenca creiem que la plantilla de personal és el veritable motor del consistori. L'alcalde o alcaldessa i els regidors i les regidores poden marcar les directrius, però qui realment s’encarrega del dia a dia i de tirar endavant la feina és cadascuna de les persones que formen part de la plantilla de personal de l'Ajuntament.

És per això que creiem important explicar-vos una sèrie de mesures que tirarem endavant si Alternativa Vendrellenca entra a l’Ajuntament arran de les properes eleccions:

1- Establirem una jornada laboral de 35 hores setmanals. Això ja s’està fent a moltes altres administracions i creiem que ja és hora que es faci a la nostra. És una demanda històrica del sindicalisme que fins i tot, els polítics del tripartit es van comprometre a impulsar al conegut Pacte del Tinell, tot i que a l’hora de la veritat es van estimar més mirar cap a un altre costat.

2- Impulsarem el procés de promoció del personal laboral a funcionari.

3- En períodes de baixa laboral, eliminarem el límit mínim d’un any d’antiguitat que reflecteix el conveni actual. Tothom cobrarà el 100% del sou en període de baixa, sigui quina sigui la seva antiguitat.

4- Establirem eines per fomentar la participació dels treballadors i les treballadores en els temes que afectin el futur de l’Ajuntament. També veiem indispensable que existeixi un diàleg més directe i un tracte més humà entre els regidors i regidores i la plantilla.

5- Valorarem les persones per la seva capacitat de treball i no pas per la seva ideologia. No ens importa que sigueu simpatitzants o militants del PSC, CiU, ERC, PP o Iniciativa o de qualsevol altre partit. L'únic que ens interessa és que cadascú compleixi amb les seves obligacions.

6- Eliminarem l’obligació actual de fer les vacances en períodes mínims de 5 dies, ja que considerem que, mentre es garanteixi el bon funcionament del servei, no ens ha d’importar quants dies seguits es facin de vacances.

7- Incorporarem al nou conveni del consistori els avantatges que pugui comportar per a la plantilla l'aplicació de la nova Llei de conciliació de la vida familiar i laboral.

Volem que reflexioneu si us interessa que al capdavant de l’Ajuntament hi hagi unes persones que no han mostrat cap interès pels problemes dels treballadors i treballadores o, al contrari, us interessa que n'hi hagi unes altres com som nosaltres, que considerem aquest tema fonamental per assegurar un bon funcionament de l’Administració.