28 d’abril 2008

Davant la petició de tancamanet d'un establiment als Pisos Planes


En alguns mitjans de comunicació locals vam poder veure, la setmana passada, la notícia sobre que PxC demanava el tancament d’un establiment regentat per persones d’origen immigrant. Aquesta setmana membres d’Alternativa Vendrellenca ens hem reunit amb el propietari d’aquest establiment al que hi hem anat in situ, i volem comunicar el següent:

1- Que aquest local té tots els papers al dia, tots els impostos pagats i que l’activitat que s’hi realitza s’adequa a la seva llicència. Per tant, la informació apareguda de que es produeix la venda de menjars preparats per emportar és totalment falsa. Aquest fet ho sabem no només perquè hi hem anat en persona sinó perquè tenim coneguts que són usuaris d’aquest establiment i ens han demostrat que això és fals.

2- Que en tot cas, en cas que hi hagués hagut algun tipus de falta, des de l’Ajuntament del Vendrell existeixen mecanismes reguladors i sancionadors sense haver d’arribar al tancament d’un local. D’això n’haurien de ser coneixedors els racistes de PxC i queda clar que l’únic objectiu d’aquesta notícia era enrarir les relacions i la opinió pública vers els vendrellencs i vendrellenques d’origen immigrant. Tenim clar que si aquest establiment no estigués regentat per gent d’origen immigrant la ultradretana PxC no hagués dit ni “piu” i prova d’això és que hi ha infinitat d’establiment regentats per suposats autòctons que violen la normativa vigent de forma molt més flagrant i encara ningú ha dit res. Només li volem recordar al senyor Armengol que a aquest joc hi podem jugar tots i totes i ens agradaria saber quants establiments regentats pels seus afiliats i afiliades incompleixen la normativa d’una o altra manera.

3- Que aquesta dinàmica d’assetjament a la població immigrant és molt perillosa i ataca de forma directa la convivència al nostre municipi i que la gent de CiU té part de culpa de tot plegat. Té part de culpa perquè dia darrera dia legitima la feina de PxC al tractar-los com un partit normal i corrent i no com el partit xenèfob, racista i ultradretà que és.

4- Que ens sembla molt trist el paper d’alguns dels mitjans de comunicació local que han publicat una notícia sense ni tan sols contrastar la informació, ni parlar amb els propietaris...una gran lliçó de periodisme. Haurien de ser conscients del poder de les paraules i pensar en el perjudici que poden tenir determinades notícies quan aquestes són falses ja que, al ser publicades, poden donar la sensació de ser certes. També volem rebutjar la utilització de la frase “establiment regentat per immigrants”, quan el propietari viu al Vendrell des de l’any 1989 i per tant, és més vendrellenc que molts de nosaltres. Per la mateixa regla de tres haurien de dir el mateix dels negocis regentats per persones vingudes d’altres parts del territori, com el Garcia Lorca, o d’altres establiments. A vegades sembla que l’únic que es busqui és el titular fàcil.

Per acabar només volem anunciar estem convençuts que el govern municipal tindrà sentit comú en aquesta problemàtica i els hi volem anunciar, tant a ells com a PxC que trobaran una oposició frontal i activa per part nostra sinó s’atura l’assetjament als vendrellencs i vendrellenques d’origen immigrant i si es volen tancar negocis únicament pel color de la pell dels seus propietaris.

ALTERNATIVA VENDRELLENCA

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Uneix-te a l'alternativa! ha dit...

Comentari esborrat per ser spam publicitari.

ALTERNATIVA VENDRELLENCA