23 d’abril 2008

Reunió amb l'Ajuntament del Vendrell pel dipòsit municipal d'animals


El passat 9 d’abril representants d’Alternativa Vendrellenca i de ACLAMYSE, entitat en defensa dels animals que va ser la primera en denunciar la precària situació del dipòsit d’animals municipal, ens vam reunir amb el senyor Benet Jané i el regidor de Medi Ambient, senyor Jaume Domingo. La raó de la reunió era parlar de la situació de la “gossera” municipal que havíem denunciat públicament i va servir per fer arribar les nostres peticions, en aquest sentit, als representants municipals. EL senyor Jaume Domingo ens va fer saber que era conscient de la problemàtica actual i que estaven disposats a treballa per solucionar-ho. Es va comprometre a dur a terme les nostres peticions que eren les següents:

- Que la persona que fins aleshores tenia cura dels animals ho deixés de fer de forma immediata ja que havia demostrat que no tenia ni la capacitat ni la formació per fer-ho.

- Es va establir un termini perquè les instal·lacions s’arreglin: s’ampliarà el número de gàbies, es faran casetes pels animals, es traurà el sostre d’uralita... El senyor Jaume Domingo es va comprometre a que aquestes obres estarien acabades abans de la Festa Major. S’ha de dir que la nostra intenció era donar un termini d’un mes però vam considerar que, per tal d’aconseguir una real solució al problema, accedir a la petició d’un termini més llarg.

- Identificació dels animals des del moment de la recollida, tant via microxip com amb fotografia, per tal de facilitar la possibilitat d’una recuperació per part dels seus propietaris o propietàries. En aquest punt també es va acordar que l’Ajuntament es faria un seguiment de tots els animals recollits, tant mentre estiguin al dipòsit municipal com quan s’enviïn al centre de rocollida concertat (L’Última Llar de Riudoms) per tal de saber en tot moment què se n’ha fet dels nostres animals.

- Que s’estableixi un servei de recollida dels animals en cap de setmana, cosa que fins ara no passava.

- Accés lliure a les instal·lacions a les entitats en defensa dels animals per garantir que en tot moment es compleix la normativa vigent.

El senyor Jaume Domingo també ens va traslladar la seva intenció de fer una reorganització a fons de la Regidoria de Medi Ambient per tal de fer una feina més efectiva, no només des del punt de vista del món animal, sinó en general.

Volem comunicar la nostra satisfacció per com va anar la reunió encara que com és obvi, no baixarem la guàrdia fins que aquestes promeses siguin una realitat. Una prova d’això és que en els propers dies tenim la intenció de fer una reunió amb els representants de ACLAMYSE, el PACMA i persones que a títol individual estan interessades en la defensa dels animals, per tal de fer un seguiment conjunt de la problemàtica puntual del dipòsit d’animals municipal i per establir uns eixos comuns de treball per treballar de forma conjunta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Uneix-te a l'alternativa! ha dit...

Comentari esborrat per ser spam publicitari.

ALTERNATIVA VENDRELLENCA