23 de febrer 2008

Valoració del Ple del 14 de febrer de 2008

Dijous de la setmana passada es va realitzar sessió plenària de l’Ajuntament del Vendrell a la que un cop més vam assistir. Dels temes que van entrar a votació en volem destacar tres:

- El primer és l’aprovació per unanimitat del Pla d’Obres de la Xarxa d’Abastament d’Aigua i Sanejament. Aquest pla d’inversions correspon al termini 2008-2011 i segons es va raonar durant el ple, serviria per la construcció de noves infraestructures i la millora i adequació d’altres existents. Esperem que aquest pla serveixi per solucionar i arranjar moltes de les mancances que en aquest sentit pateixen els barris marítims, Sant Vicenç de Caders i les nostres urbanitzacions. Només el temps ho dirà.

- El segon punt que volem destacar va ser l’aprovació d’una modificació de crèdit per fer front, entre d’altres, a l’esmentat Pla d’Obres de la Xarxa d’Abastament d’Aigua i Sanejament. Volem destacar aquest punt perquè un cop més vam assistir a una discrepància entre l’equip de govern (CiU, PP i PxC) i el PSC en matèria de pressupostos. En aquest cas el senyor Pascual, en representació socialista, deia que hi havia una duplicitat d’ingressos amb la nova modificació ja que uns 8.000 € que s’incloïen del cànon de l’aigua ja havien estat inclosos a la versió inicial dels pressupostos i que, per tant, s’estaven comptabilitzant dues vegades. El senyor Joan Maria Diu, regidor d’hisenda, va negar aquest aspecte i va assegurar que aquests 8.000 € no havien estat inclòs anteriorment. De tot això en traíem una conclusió, que al final els únics que no sabem la veritat som els ciutadans i ciutadanes del Vendrell, els que no tenim accés a la informació real, i em d’assistir un cop més como cadascú diu una cosa diferent. En definitiva, continuem com sempre sense poder refiar-nos ni dels uns ni dels altres.

- La tercera i última que volem destacar va ser la moció que va presentar PxC sol·licitant a la Generalitat que El Vendrell fos inclosa en la prova pilot dels Centres educatius per immigrants. Volem destacar aquest punt ja que un cop més vam assistir a una altre classe magistral de demagògia impartida pel senyor August Armengol. Un altre cop més el senyor Armengol culpar de tots els mals del món als nens i nenes d’origen immigrant dient que “hi ha hagut una degradació al nivell educatiu degut a l’allau d’immigració que hi ha hagut”. Només dir-li al senyor Armengol, i diem senyor per anomenar-lo d’alguna manera, que els nens i nenes sigui quin sigui el seu origen són les catalanes i catalans del futur i que és molt greu fer demagògia amb nens i nenes. En aquest cas el punt no es va arribar a passar a votació i va quedar posposat fins a ser debatut a la propera sessió del Consell Escolar. Des d’Alternativa Vendrellenca esperem que si es torna a passar a votació en ple totes les forces amb representació a l’Ajuntament hi votin en contra.