21 de desembre 2007

Sentència de mort per Sant Vicenç de Calders

El passat 28 de novembre de 2007 es va celebrar un Ple extraordinari de l’Ajuntament del Vendrell. S’havien de votar un parell de punts però el realment important, i la raó per convocar aquest ple extraordinari, era el que feia referència a l’aprovació del pla parcial SUND-10. Aquest nom és el de la nova urbanització que es vol construir a la falda de Sant Vicenç de Calders i el projecte preveu la construcció de 37 habitatges nous i que podria gairebé doblar la població actual.

Com ja us vam informar anteriorment aquest punt ja s’havia votat en un ple anterior però al no obtenir la majoria absoluta de vots favorables, ja que CiU va ser l’única força en donar un vot positiu, el projecte SUND-10 havia quedat aturat.

Des del moment en que ens vam assabentar que l’aprovació d’aquest punt formava part de l’ordre del dia del Ple del dia 28 de novembre, vam tenir clar que CiU havia pactat el vot positiu d’altres partits de l’Ajuntament, ja que no s’arriscaria a presentar la moció un altre cop sinó tenia assegurat que aquesta sortiria endavant. I, efectivament, així va ser. Primer va ser el PP, que després de que l’anterior vegada votés en contra dient que era un projecte que no comptava amb el recolzament dels veïns, va anunciar que votaria si. El Ricard Jovanni va enraonar que el canvi d’opinió era resultat d’haver parlat amb la promotora i veure la documentació del projecte. L’altre grup que va canviar el sentit del seu vot respecte de l’anterior votació va ser el PSC, que va canviar l’abstenció per un si. En aquest cas la raó que van donar va ser que ja havien rebut uns informes i documents que havien demanat per tal de poder tirar endavant el projecte. El resultat final va ser l’aprovació de la urbanització de Sant Vicenç Sud amb els 15 vots a favor de CiU, PSC i PP.

El que un no pot deixar pensar és quines són les veritables raons que han dut al canvi de postura tant de PSC com PP: pacte d’interessos amb els convergents? Algun tipus d’acord amb la promotora? Per desgràcia d’aquests partits polítics es pot esperar qualsevol cosa ja que la confiança que donen és zero.

La postura d’Alternativa Vendrellenca és clara, tal com vam anunciar durant la passada campanya electoral estem en contra d’aquest model de creixement urbanístic totalment descontrolat que està fent perdre la identitat del nostre poble i ens està convertint en una ciutat dormitori. Si continuem amb aquest model de creixement totalment insostenible continuarem amb la pèrdua de qualitat de vida que fa anys que estem patint. La construcció d’aquesta urbanització, en una de les poques zones del terme municipal on l’especulació urbanística encara no havia arribat, serà la sentència de mort de Sant Vicenç de Calders. Primerament perquè trencarà tota la fesomia i identitat del municipi, amb la construcció d’habitatges unifamiliars que res tenen a veure amb el tipus de vivenda que hi ha al poble. La manca de serveis que pateix avui dia Sant Vicenç (clavegueram, electricitat...) es veurà molt més afectada si es dobla la població actual. A més a més, tenim clar que si permetem que es faci aquesta urbanització serà el tret de sortida perquè polítics i promotors pensin en altres futures urbanitzacions a la zona.

Durant aquestes festes tenim la intenció de intentar reunir-nos amb els veïns de Sant Vicenç de Calders, per tal d’escoltar en persona quina és la seva postura i per tal d’explicar la nostra. Aquesta no serà altra que la confrontació frontal i total amb els promotors i l’Ajuntament i que lluitarem per tal que aquesta urbanització no s’arribi a fer mai.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

No ets just Ruben.

Va haver un partit que es va quedar sol, votant en contra


Bon Nadal

EUiA El Vendrell ha dit...

Crec que la postura del partit que va votar en contra, esta presa despres que es van perfilar les postures dels que votarian a favor, abans del ple i tot. Aixo va facilitar que aquest partit votes en contra del que van votar la resta del tripartit "ocult" que governa la nostra Vila: CiU+PP+PxC, per que l'aprovacio estava asegurada i es podien permitir la llicencia de "enfrontarse a CiU", al contrari que a la votacio dels pressupostos, on com no estaba asegurada van votar amb el govern per poder tirar endevant aquestos pressupostos. No entenc per que en campanya electoral tots els partits van fer seva les paraules de: "Creixement Sostenible". Sobre tot els partits grans amb opcio de governar, CiU i PSC. Sent els partits que tenen la responsabilitat d'aturar aquest creixement sense sentit, al cap de poc mes de 6 mesos de les eleccions. Per nosaltres es creixement insostenible i sense cap tipus de planificacio, que fara que continuem creixent sense sentit i a un ritme que ens impedira coeshionar una societat en la que tots participem i ens trobem integrats al 100%, si no ens convertirem en el que casi ja som, una ciutat destinada a ser el dormitori de molta gent.

Salut!

Alfredo Valdivielso Romero

Anònim ha dit...

Estàs equivocat.

Fa tres mesos PxC va votar en contra del SUND 10. I ho va fer pel creixement del que parles i per petició expressa dels veïns de S. Vicenç. Pregunta'ls.

Entenc que la postura de PxC t'incomodi, però aquesta és la realitat.

I cal reconèixer les coses.



deu

Anònim ha dit...

Jo entenc la teva postura com a partit, però et donaré 4 dades per reflexionar.

1.- el pla general el va aprovar CiU i PP al 1999 o al 2000 aproximadament. (inclús la sra. Marta Tutusau va votar a favor)

2.- el sr. benet va obligar al veïns a tragar perqué els modificava això amb mentides..

3.- El sr. brico (assessor de la policia de CiU. Actualment) li vam modificar el pla general al ell solet per poder fer més edificació, concretament a St. Vicenç. El poble que ell vol defensar ara i després surt a la foto defensant....

4.- Recordo que els veïns No vam fer cap carta al partit polítics en l'època delpla general i van estar d'acord amb el ple. Mentres tant SÉ segur que el PSC en el seu dia va informar al veïns de la problemàtica del tema i ells (PSC) només va fer al·legacions al pla general que va aprovar CiU (amb la Marta tutusaus, Recordo)

5.- què pasa quan el PSC arriba al govern. Que ja estava aprovat el Pla general. I que tornar enrrera era un cost gran en indemnitzacions, per tant, agafa el projecte i ho mira amb lupa perquè s'adapti al màxim a una urbanització com Déu mana i no com ho hagué aprovat CiU....

6.- demanem la tira de modificacions i els propietaris mica en mica vam modificant i aportant els permissos de l'ACA, etc.

La primera abstenció del PSC encara mancaven permissos i la segona vegada que va al ple és van veure que tots els tràmits estavem al dia, per tant van fer el seu vot favorable.

Penso que CiU va aprova el pla general i tenia que votar a favor.
PSC, va demanar canvis al projecet i una vegada fet, tenia que votar a favor, i PP com estava i està al govern a través del seu "hacedor" sr. Hinojo. Tenia que votar a favor.

El discurset de millores que és vam repartir, friut de les converses que va tenir CiU i PP amb els veïns i que malgrat acceptar-les van sortir fent el pallasso...

Ara amb aquestes dades si voleu, aneu al veïns a veure que desmenteixen...

I també vosaltres podrieu documentar-vos més abans de parlar.

De totes maneres ha estat un plaer dir la meva. Que ja feia temps que ho volia dir.

Malgrat no ho penseu. Un Amic

Anònim ha dit...

Anònim.



Si senyor això és el que va passar.

Excepte un detall.

El PSC no va votar a favor per manca de documentació.

Per això els puc dir mentiders

Anònim ha dit...

La primera abstenció del PSC encara mancaven permissos.

Aixó es fals

Anònim ha dit...

En la primera votació es van equivocar, perquè van pensar que amb majoria simple ja bastava.

Després es van adonar.

La veritat del que va passar t'ho pot contar el Sr. LLassat, i t'adonaràs, de com el PSC va dur un empipament personal al saló de plens.



No et confonguis que estic molt bé informat

Anònim ha dit...

EL PROPER DIJOUS HI HA PLE, I QUINA CASUALITAT O CAUSALITAT, AVUI DIMECRES HA CAUSAT ALTA D'EMPADRONAMENT UN TAL:
"FELIPE MARTIN"
DEGUADAMENT ASSESORAT PER:
L'AMO DEL VENDRELL, I DEL PARTIT POPULAR.

Anònim ha dit...

Sres del Alven y trinchera.

Os habeis equivocado de fascistas.
Ser más críticos con los neofascistas del PSC y con los traidores al marxismo que existen en ICV.

Fdo: Felipe Martín
Exiliado durante el franquismo 20 años en Francia

Anònim ha dit...

Felipe Martín, no se iba usted a a sudamerica a ayudar en la revolución bolivariana??

o es que ya no cumplen con el requisito de marxismo?? o no le han dejao entrar (o salir de Espanya)??

a todo esto, sabria usted explicarme como (o que) afronta el marxismo el siglo XXI?? existen aun las massas industriales, o és a mas, la classe trabajadora o la clase burgesa? yo, que me autoconsidero marxista (y antes que me acuse le digo que leído obras des de Marx a Negri, pasando por Nin, Gramsci o Debord) y creo que los terminos y conceptos que utiliza estan pasados, són históricos.

Si no se ha largado a sudamerica sus razones tendrà...peró, no venga ahora marcando directrices ni a ALVEN (que únicamente considera el antifascismo como valor ideologico ya que no entra en el juego sistèmico capitalismo-no capitalismo) ni al Col·lectiu la Trinxera (que desarrolla sus acciones revolucionarias en otros sectores de la vida social vendrellenca)...puesto que ni milita en ninguna de las dos organizaciones y las únicas veces que interviene en alguna de nuestras actividades és para contar lo de isempe y ya nos sabemos las historias de memoria (que si la Helena i el PSC tal; que si ICV-EUiA són unos fascistas...

fascista, además del que por meritos própios lo és; és, o podria ser, aquella persona que intenta imponer su visión negando cualquier tipo de debate...en el caso del mundo ideologico, fascista podria ser aquel que acusa de fascismo confundiendo razones cognitivas i epistémicas (tal i como le sucedia a, por ejemplo, Mussolini)...que a usted lo hayan echao de los partidos que acusa no és condición necesaria ni suficiente para que los dichos partidos sean fascistas...y ya le digo que ni PSC-PSOE ni los llamados ecosocialistas són santos de mi devoción...

A todo esto, decir-le que este lugar no és el adecuado para este tipo de discusiones...i como militante de la trinxera si quiere dirigir-nos la lucha (que creo que no le dejaremos) dirijase directamente a nosotros (la_trinxera@hotmail.com o http://la-trinxera.blogspot.com)...

Espero que me sorprenda con su repsuesta i no se base únicamente en una succesión de tópicos, demagógicos en su mayor parte, que empiezan por el exilio y acaban donde siempre...

Jon (militant d'ALVEN i la Trinxera)