19 de desembre 2007

Les llums de nadal


Un dels fets que cada any ens anuncien que les festes nadalenques són a punt d’arribar són les llums de Nadal que adornen els nostres carrers. Aquestes llums que trobem per tot el terme municipal estan formades per milers i milers de bombetes i que, com és obvi, resten enceses bona part de la nit i la matinada. Aquest fet ha de provocar una gran despesa energètica extra que no concorda gens amb les campanyes de sensibilització i estalvi que des de les administracions sempre s’han realitzat.

És en aquest sentit, per tal de fer un estalvi energètic, que des d’ALVEN hem presentat una sol·licitud a l’Ajuntament del nostre poble, demanant que les llums només estiguin enceses unes hores determinades, de 19 h a 22 h. També demanem que de cara a l’any vinent el número de llums que es fiquin a la vila es redueixi considerablement i així com els dies.

Està molt bé que se’ns demani als ciutadans i ciutadanes, que hem de tenir cura en aquest tema, però també els Ajuntaments i administracions han de donar exemple i encapçalar la lluita contra el canvi climàtica.