20 de setembre 2007

Neix la Plataforma Cívica per la Convivència


Aquest dimecres 19 de setembre a les 20 h va tenir lloc, a la Sala d’actes del Centre cívic l’Estació del Vendrell, l’assemblea constitutiva de la Plataforma Cívica per la Convivència.

L’assemblea va comptar amb la presència de diverses entitats i partits de la vila (Casal Argentí-Català del Vendrell, el col·lectiu de marroquins, ALVEN, EUiA, ICV, ERC, PSC) i representants d’organitzacions a nivell nacional com SOS Racisme i la Federació d’Immigrants de Catalunya.

Durant la reunió es va decidir que el nom definitiu de la plataforma fos el de Plataforma Cívica per la Convivència i es va crear una “comissió promotora” en la que hi haurà un representant de cadascuna de les entitats que hi vam participar. S’ha de dir que aquesta comissió estarà oberta als representants de aquelles entitats que s’hi vagin incorporant en un futur a la Plataforma Cívica, així com a aquelles persones que a títol individual també hi vulguin col·laborar. Aquesta comissió serà l’encarregada de preparar i redactar un manifest per la propera reunió de la Plataforma que, en principi, es tornarà a reunir el proper dimecres 3 d’octubre a les 20 h e un lloc encara per determinar però que segurament serà el mateix Centre cívic l’Estació del Vendrell.

Des d’Alternativa Vendrellenca volem recolzar al 100% la creació d’aquesta Plataforma des de la que lluitar per una vila on la convivència estigui garantida. Considerem que partits com PxC volen trencar aquesta convivència mitjançant la seva demagògia racista i xenòfoba, i sense oblidar que d’altres, com el PP i el senyor Ricard Jovanni al capdavant, s’estan sumant a aquest missatge contra la població immigrant (que no s’oblidi que el senyor Jovanni és el protagonista del famós vídeo del PP de Badalona on gairebé s’igualava la immigració amb la delinqüència). Creiem que aquesta lluita per la convivència ens pertoca a tots i a totes, deixant de banda possibles diferències ideològiques, ja que ens un problema que hem d’afrontar globalment i no de forma individual.

Així doncs, des d’ALVEN, volem fer una crida a tot el teixit associatiu de la nostra vila, així com a tota la població en general, perquè assisteixin a la propera reunió de la Plataforma Cívica per la Convivència, el dimecres 3 d’octubre de 2007 a les 20 h, per tal que tots plegats puguem lluitar per un Vendrell on s’hi pugui conviure.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'Ajuntament de Vic, en principi de Convergència i Unió ha exclós a Plataforma per catalunya de formar part de la Cómissió per a la integració si no renuncia a les seves idees racistes, xenofoves i d'ultra-dreta... El Senyor Benet Jané permet i propicia que tots els membres del consistori hagin de formar part de la comissió. S'ha inventat una comissió informativa per aquest tema i si els regidors no hi van poden ser sancionats segons el ROF.
El Benet, suposo que auspiciat per l'Hinojo, ha muntat una fórmula legal per donar pel sac a tothom.
El benet ja ha pactat amb plataforma a través de l'Hinojo no ho oblidem.