11 de setembre 2007

11 de setembre de 2007


La celebració de la diada nacional de Catalunya enguany està marcada per la commemoració del 300 aniversari de la batalla d’Almansa, la imposició del Decret de Nova Planta, l’inici de l’ocupació espanyola i l’eliminació de les institucions i llibertats de país. També ara fa 30 anys de la històrica manifestació reivindicant els drets nacionals durant la mal anomenada transició espanyola.

En aquests últims temps s’ha vist com la via política autonomista com a forma de exercir l’autogovern s’ha esgotat completament. El procés polític del nou estatut ha topat una vegada més amb les retallades de Madrid i inclús amb la possibilitat de ser declarat inconstitucional. Cosa que contribueix a la frustració i el desengany d’aquells que creien amb les fórmules de pactes per avançar en la sobirania. Aquest procés ens ha demostrat que l’estat monàrquic espanyol, emparat en una constitució que nega el dret a l’autodeterminació, no està disposat a permetre avenços, encara que tímids i insuficients, en el dret del pobles a decidir el seu futur lliurament.

Aquests fets també ens demostren que per avançar en l’autodeterminació del nostre poble, i cap a una societat sense desigualtats de classe, sexe o origen ,cal la mobilització i l’oposició col·lectiva des del carrer i la construcció d’ una majoria social favorable a crear una alternativa política i social a l’actual situació, en tots els aspectes.

Nosaltres, desde ALVEN, ens volem sumar a la commemoració del 11 de setembre com a diada per reivindicar l’alliberament social i nacional dels països Catalans, més enllà de la nostàlgia i el simbolisme de les celebracions oficials.

També voldríem recordar també la figura recentment desapareguda de Lluís Maria Xirinacs, el qual ha estat un exemple de lluita pel nostre país i de coherència política fins al final.